Gemengd Koor Ulvenhout - GKU - Ulvenhoutskoor

Kerstconcerten

Gezamenlijke kerstconcerten Bavelse en Ulvenhoutse koren

Op 16 en 19 december treden Ambicius uit Bavel en het Gemengd Koor Ulvenhout samen op in het Amphia ziekenhuis en in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. Deze optredens zijn een voorbode van de samenwerking van beide koren. Per 1 januari 2019 gaat het Gemengd Koor Ulvenhout (GKU) op in Ambicius uit Bavel.

Samenwerking

Het afgelopen jaar is veel vergaderd over de toekomst van het Gemengd Koor Ulvenhout. Er waren te weinig mannenstemmen en er kon geen optreden worden gegeven met deze samenstelling. Er werd gezocht naar een samenwerking met een ander koor. Uiteindelijk besloot het bestuur in overleg met de leden het koor op te heffen en op te gaan in Ambicius uit Bavel. Intussen is de samenwerking al begonnen d.m.v. dit gezamenlijke optreden. Bijna het hele koor is meegegaan om in Bavel te repeteren. De klik was er meteen en we hopen dat we op deze manier mooie uitvoeringen kunnen geven.

Programma

Op het programma staan diverse kerstliederen, sommige traditioneel maar ook minder bekende mooie bewerkingen. De composities zijn van o.a. Gruber, Saint-Saëns, Handl , Mendelssohn, IvensVaughan Williams, Rutter, Bach, en Haydn.

Op 16 december treden de koren op in de hal van het Amphia ziekenhuis op de Molengracht. Het optreden begint om 14.00 uur. Hetzelfde programma wordt gezongen op 19 december om 20.00 uur in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. De koren staan onder leiding van Ineke van de Meulen en de begeleiding is door Paul Henken, de dirigent van het GKU. De toegang voor beide concerten is gratis. Op 19 december kan men na afloop een glas heffen op het nieuwe koor!

Annulering concert

Annulering concert ‘klanken van hoop en troost’

Op zondagmiddag 4 november zouden kamerkoor Enchanté en het Gemengd Koor Ulvenhout een concert geven in de Sacramentskerk in Breda. Dit concert, met medewerking van het KlarinetNsemble, sopraan Ireen van Bijnen en organiste Jelena Bazova, kan helaas niet doorgaan in verband met ziekte van de dirigent. Het was op korte termijn niet mogelijk iemand anders de concertleiding over te laten nemen. Als u al een entreekaart hebt gekocht kunt u deze teruggeven aan een van de koorleden. U ontvangt het entreegeld terug.’ Wij verontschuldigen ons voor het ongemak . Voor informatie kunt u terecht bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Concert 4 november 2018

Requiem van Brabantse componist door Bredaas/ Ulvenhoutse koren geannuleerd!

Op 4 november geeft Kamerkoor Enchanté en Gemengd Koor Ulvenhout een concert waarin het Requiem van Frank van Nimwegen (Gilze 1961) centraal zal staan. De uitvoering begint om 15.00 uur in de Sacramantskerk aan de Zandberglaan.

In 2003 heeft Frank van Nimwegen dit Requiem geschreven. Het is inmiddels diverse malen in het land uitgevoerd o.a. in Heerenveen en Den Haag. En nu dus ook voor het eerst in Breda . De koren worden begeleid door het KlarinetNsemble uit Hilvarenbeek en de organiste Jelena Bazova. De solo partij zal worden gezongen door de sopraan Ireen van Bijnen.

Naast het Requiem worden twee delen uit het Stabat Mater van Rheinberger, Het Nachtlied van Reger en enkele solostukken van het klarinetensemble uitgevoerd. Ireen van Bijnen zal ook het Ave Maria van Gounod uitvoeren. Al met al een diversiteit aan muziek dat past bij deze tijd van het jaar.

Kaarten zijn te koop bij de leden van het koor en boekhandel van Kemenade & Hollaers. De entreeprijs is € 10,-, aan de kerk € 12,50. Reserveren kan via Kamerkoor Enchante Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Kerstconcert

Kerstconcert Princenhage’s Mannenkoor en Gemengd Koor Ulvenhout

Op vrijdag 15 december om 20.00 uur geven het Princenhage’s Mannenkoor en het Gemengd Koor Ulvenhout een gezamenlijk Kerstconcert in de Laurentiuskerk in Ulvenhout.

Ondanks dat de wijken Princenhage en Ulvenhout een eindje uit elkaar liggen hebben deze twee koren elkaar gevonden. Zij geven een gezamenlijk Kerstconcert waarbij ieder zijn eigen muzikale inbreng heeft maar waar er ook samen wordt gezongen.

Het Princenhage’s Mannenkoor brengt bewerkingen van kerstliederen die a capella worden gezongen. Het programma bevat o.a. Mary had a baby, Go tell it on the Mountains, Een kindeke is ons geboren, Russisch Wiegelied en In der Christnacht van Gruber.

Het Gemengd Koor Ulvenhout zingt o.a. Ave Maria, The First Noel, Heiligste Nacht, In the bleak midwinter en het Halleluja van Händel uit de Messiah.

Gezamenlijk worden cantates van Bach en Hark! The Herald Angels sing van Mendelssohn gezongen.

De orgelbegeleiding is door Jelena Bazova. De koren staan onder leiding van Ad Vergouwen (Princenhage’s Mannenkoor) en Paul Henken (Gemengd Koor Ulvenhout).

Iedereen is van harte uitgenodigd om zo in de stemming te komen voor de kerstdagen! De entree voor het concert is gratis. Na afloop is er gelegenheid om een glaasje te drinken.

Zie ook www.ulvenhoutskoor.nl en www.princenhagesmannenkoor.nl

You are here: Home Nieuws